Våra författare

kolbjorn Kolbjörn Guwallius är född 1977, bosatt i Malmö och verksam som journalist, författare, fotograf och föreläsare. Han är författare till boken Grip till varje pris. Tidigare har han skrivit Sätta färg på staden. Obeställd kreativitet i det offentliga rummet, om gatukonstens ofta kompli­cerade möte med samhället. Läs mer på författarens hemsida.


Benny NilssonBenny Nilsson är bosatt i Stockholm och verksam i förlagsbranschen. Han är fil. kand i idéhistoria och fil. mag. i litteraturvetenskap. Nere för räkning är hans debutbok.


Majja Elin Foto Anders M Rundberg Majja Solanas Carlsson är aktivist och socialarbetare och Elin Schwartz är nyhetsredaktör på Göteborgs Fria Tidning. De är redaktörer för Vi lovade att berätta. Aktivisters vittnesmål från Palestina och var på Västbanken med ISM år 2010.


Jacob Kimvall är doktorand i konstvetenskap vid Stockholms universitet och författare till Noll tolerans. Kampen mot graffiti. Hans avhandling rör gatukonstens historia under kalla krigets slut. Lärare i konsthistoria och bildteori vid Konstfack och Berghs.


Ivar Andersen är frilansjournalist och tidigare redaktionschef på tidningen Arbetaren. Han är redaktör för Latuff. Med pennan som vapen och har tidigare skrivit boken Playground Sweden (Dokument, 2007) om den svenska gatukonstscenen tillsammans med Kristian Borg och Sverker Ohlsson.


Per Björklund är författare till Arvet efter Mubarak. Han är chefredaktör för Fria Tidningen och rapporterade från Egypten 2006-2009 för en rad svenska tidningar, däribland Arbetaren, Ordfront och Sydsvenskan.


Pierre Gilly är författare till Informationskriget mot Iran och Bombdiplomati. Konsten att skapa en fiende och frilansjournalist för bland annat Sundsvalls Tidning, Fria Tidningen och Kristianstadsbladet. Han har varit redaktör på Folket i Bild och är bosatt i Linköping.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s